Τι είναι το τσάτνευ;
Το τσάτνευ είναι μια σάλτσα ή βάση για σάλτσα με ρίζες στην ινδική κουζίνα, που περιέχει συστατικά όπως αρωματικά μπαχαρικά, λαχανικά ή φρούτα ξύδι και ζάχαρη. Όταν προσαρμόστηκε στην αγγλοϊνδική κουζίνα άρχισε να περιέχει φρούτα όπως κλασσικά το μήλο και το μάνγκο και άλλα, και έγινε πιο απαλό και γλυκό με την προσθήκη ζάχαρης. Αργότερα προστέθηκε και ξύδι για να μπορεί να διατηρείται καλύτερα και για μεγαλύτερες περιόδους. Η ινδική εκδοχή συνήθως περιέχει σιναπέλαιο για να διατηρείται ενώ στην αγγλοϊνδική έκδοση υπάρχει ξύδι το οποίο το κάνει πιο απαλό στην γεύση.
Το τσάτνευ συνηθίζεται να τρώγεται με τυριά, κρέατα και πουλερικά.
Πως χρησιμοποιείται.
Τα τσατνευ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ντιπ για λαχανικά , ψωμί , τυριά και αλλαντικά η μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μαγείρεμα, Μπορούν να λειτουργήσουν ως μπαχαρικά χαρίζοντας έξτρα γεύση και άρωμα σε όποιο φαγητό προστεθούν.